Ambrozie

//

admas

Ambrozia include specia de buruiană A. elatior L., cunoscută sub numele de puricariță sau pelin de Canada. Această plantă este o dicotilă anuală și face parte din familia Asteraceae. Rădăcina ei este pivotantă și dezvoltată în mod bogat în fibroși; tulpina, în general, este erectă, cilindrică, cu ramificații și acoperită cu peri moi, putând ajunge cu ușurință la o înălțime de 2 m. Frunzele sunt compuse, având structură dublu penată, cu pețiol și acoperite cu peri.

Florile sunt dispuse în inflorescențe de tip racem, iar în mod predominant sunt monoice: florile masculine sunt situate în partea superioară, în timp ce cele feminine se găsesc în partea inferioară a inflorescenței. Fructele sunt achenii înconjurați de involucru cu margini zimțate și spinoase.

Habitatul acestei plante poate să cuprindă o climă medie, dar ea preferă în mod special climatul cald și solurile aluvionare, lut-argiloase. Din punct de vedere ecologic, achenelor încep să li se formeze în toamnă, iar germinarea are loc în primăvara următoare. Plantulele inițiale prezintă cotiledoane rotunde cu pețiol și frunze penate, cu păr.

Planta este sensibilă la frig în stadiile sale timpurii și se constată că poate tolera umbrirea ușoară. Înfloresc din iulie până în septembrie.

Lasă un comentariu

Contact

430402 str. Vasile Lucaciu nr. 172, Baia Mare, Maramures, Romania

Connect